Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00 f t i y

Body & Mind

STOTT PILATES®

Početna > Trening > Rekreacija > Stott pilates
slika-home3

STOTT PILATES® edukacijska metoda je bez premca u fitness industriji zbog svoje temeljitosti i kvalitete. Naš trening često zovu “Ivy ligom” Pilates edukacije.

To je reputacija na koju smo ponosni, kao i filozofija i metoda na kojoj se može graditi karijera. Osmišljena od strane pokojnog Josepha Pilatesa, Pilates je sustav vježbe duha i tijela stvorena da optimizira fizički fitness kod ljudi svake razine fizičkih sposobnosti…

STOTT PILATES® je najcjenjenija internacionalna škola suvremenog Pilatesa izgrađena na principima klasičnog učenja i nadograđena novim saznanjima iz teorije treninga i kineziterapije. Naglasak ove metode je na očuvanju prirodnih krivulja kralježnice, stabilizaciji centra tijela i ramenog obruča, neutralnom pozicioniranju zglobova te pravilnom disanju. Balansirajući između mišićne snage i fleksibilnosti, STOTT PILATES® na siguran način popravit će vaše držanje, smanjiti bolove u leđima i tenzije u mišićima zdjelice. Ovakvim treningom izgradit ćete tijelo vitkog mišićnog tonusa, zavidne snage i mobilnosti te nadasve zdravog duha. STOTT PILATES® uključuje trening na podlogama uz velik broj rekvizita te trening na Pilates spravama (mašinama).

 

Prema specifičnim potrebama polaznika STOTT PILATES® nudi niz prilagođenih programa s različitim stupnjevima intenziteta.

STOTT PILATES® je namijenjen:

muškarcima i ženama neovisno o dobi i fizičkoj spremnosti

rekreativcima koje žele poboljšati posturu, kvalitetu kretanja, stabilnost i mobilnost svih zglobova

sportašima kao prevencija sportskih ozljeda i poboljšanja sportske izvedbe

osobama u rehabilitaciji s ciljem što brže integracije u svakodnevno funkcioniranje kao i podrška u bržem oporavku

trudnicama za brži oporavak nakon poroda i za unapređenje psihofizičkog stanja za vrijeme trudnoće

STOTT PILATES® Matwork

Certificirani Pilates program na podlogama (Mat), pri kojem se radi slobodno sa težinom vlastitog tijela sa ili bez dodanih rekvizita. Svrha rekvizita je pomoći pri izvođjenju vježbi ili da posluže kao otpor. Rekviziti dodatno povećavaju snagu, fleksibilnost i balans te doprinose raznovrsnosti treninga. Uz različite lopte i polulopte koriste se valjci, jastuci, rotacioni diskovi, gume, obruči, težinske šipke i loptice, jednoručni utezi te druge platforme (arc barrel, pilates edge, spine supporter…).

STOTT PILATES® Machinework

Certificirani je Pilates program koji se izvodi na popularnim spravama (Reformer, Cadillac, Chair, Barrels) isključivo u individualnom ili poluindividualnom režimu te uz pratnju certificiranog instruktora. Baziran je na anatomiji tijela, biomehanici i spinalnoj rehabilitaciji, te predstavlja jedan od najučinkovitijih programa treninga danas. Temeljit i nadasve precizan, dovest će vas do optimalnih koštano-mišićnih performansi i u kratkom vremenu povećati snagu, gipkost i izdržljivost tijela. Prednost Pilates sprava jest što otpore pružaju opruge, zbog čega je opterećenje na mišiću kroz cijeli pokret što utječe na njegovo snaženje i izduživanje, a pri čemu nema nikakvog opterećenja na zglobove.

Ovaj program angažira cjelokupnu muskulaturu tijela s fokusom na duboke posturalne mišiće, čime se postiže mobilnost i stabilnost kralježnice te stabilnost zdjelice i ramenog obruča. Rezultati ovakvog programa su povećanje ukupnog tonusa, neutralno pozicioniranje tijela, pravilnije i efikasnije kretanje te smireniji um.

REFORMER GROUP Class

Kombinacija Pilatesa na podlogama i na Reformerima koji se odvija u malim homogenim skupinama sumirajući benefite oba programa zajedno. Ovim se programom popravlja držanje i kretanje tijela, povećava se snaga, izdržljivost, mobilnost i kondicija. Osim povoljnih utjecaja na estetiku i funkcionalnost tijela, ovaj program pomaže u koncentraciji, fokusu i emotivnoj stabilnosti.

REFORMER+CHAIR GROUP Class

Kombinacija Pilatesa na podlogama te na Reformerima i Chairovima, a koji se odvija u malim homogenim skupinama (6 osoba), sumirajući benefite oba programa zajedno. Ovim se programom popravlja držanje i kretanje tijela, povećava se snaga, izdržljivost, mobilnost i kondicija. Osim povoljnih utjecaja na estetiku i funkcionalnost tijela, ovaj program pomaže u koncentraciji, fokusu i emotivnoj stabilnosti.

NAPOMENA: Stott Pilates® se trenira isključivo u čarapama !

Pilates mašine

Trening na Pilates mašinama predstavlja najcjelovitiji i najučinkovitiji trenažni sistem današnjice. Kontinuiranim treningom na Pilates mašinama uz stručno vodstvo optimiziraju se funkcionalne sposobnosti čovjeka te postiže vrhunska forma i performanse.

Povezane podstranice iz kategorije

Progressive-3

PROGRESSIVE®

PROGRESSIVE® je nova paradigma i tehnologija treninga bazirana na najnovijim znanstvenim istraživanjima...

pregnant-2568395_1280

Vježbe za trudnice

Program za trudnice u Body & Mind Studiju doprinosi zdravoj trudnoći i bržem oporavku nakon poroda...

Sportski trening za djecu

Trening na Pilates mašinama predstavlja najcjelovitiji i najučinkovitiji trenažni sistem...

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Studio
Prilaz Baruna Filipovića 9
Zagreb, 10000, HR

Body & Mind Sport Performance Center
Vukovićeva ulica 11
Zagreb, 10000, HR

Tel: +385 1 3490 433
Mobile: +385 91 541 39 09
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.