Inteligentnim treningom do zdravlja
PON - PET: 07:00 - 22:00, SUB: 08:00 - 14:00 f t i y

Body & Mind

Igor Blažinčić

Početna > Naš tim > Igor Blažinčić

Diplomirao je 2007. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje magistra kineziologije i kondicijskog trenera.

 

Njegov znanstveni rad “Efekti primjene maksimalnih mišićnih kontrakcija agonista i antagonista u izvedbi skleka s odrazom” nagrađen je Rektorovom nagradom za najbolji znanstveni rad 2005. godine. Autor je mnogih znanstvenih i stručnih radova u području kineziologije i kondicijske pripreme sportaša te članaka o zdravom načinu života.

 

Karijeru kondicijskog trenera započeo je tijekom prve godine fakulteta 2001. godine i otad radi u brojnim sportskim klubovima te s nizom košarkaških reprezentativnih selekcija i sportaša kao njihov individualni trener. Široki je spektar sportova iz kojih je radio s profesionalcima: košarka, nogomet, tenis, rukomet, automobilizam, boks, odbojka, hokej.

 

Od 2005. do 2008. bio je kondicijski trener u Hrvatskom košarkaškom savezu. Dva je puta pripremao mušku juniorsku reprezentaciju Hrvatske za europska prvenstva i još dva puta žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo.

 

Košarkašima se bavio i u sezoni 2010./2011., kad je kao kondicijski trener prve momčadi KK Zagreb postao prvak Hrvatske i osvajio Kup Krešimira Ćosića. Sezonu poslije toga s istim klubom obranio je naslov pobjednika Kupa, a momčad je pripremao i za prvu povijesnu sezonu u Euroligi, najjačem klupskom europskom natjecanju.

 

U 2013. godini prešao je u redove KK Cibone, na poziv Nevena Spahije, jednog od najtrofejnijih hrvatskih trenera. Sudjelovao je u osvajanju regionalne ABA lige, prvom u Ciboninoj povijesti.

 

S Mirelom Anić stvorio je sustav kondicijske pripreme, rekreacije i dijagnostike nazvan “Progressive”, te edukacijski sustav za izobrazbu trenera.

 

Od 2010. godine koordinator je kondicijske pripreme u Body&Mind studiju kroz koji je prošlo nekoliko stotina sportaša. Trenutačno je pod njegovim nazorom pedesetak profesionalnih sportaša raznih uzrasta i sportova.

 

Ujedno je i vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, gdje predaje na usmjerenju Kondicijska priprema sportaša.

SAZNAJTE VIŠE

Poslije formalne naobrazbe, sustavno se educira kroz niz neformalnih specijalističkih edukacija, među kojima su i certifikat iz sportske prehrane (ISSA specijalist sportske prehrane), kineziotape (tečaj 1. i 2. stupnja), Amino Bio Frequency Level 1, Stott Pilates Matt Certification, te mnoge druge edukacije.

 

U posljednjih desetak godina svoje je znanje usavršavao u brojnim vrhunskim klubovima: Atlanta Hawks, Indiana Pacers, LA Lakers i Tortonto Raptors u košarkaškoj NBA ligi, AC Milan i FC Olympiakos u europskom nogometu, te BC Panionios u europskoj košarci.

 

Još 2006. godine postao je prvi trener u Hrvatskoj koji je uveo Yogu u sustavni rad sa sportašima, a pet godina poslije postao je i prvi kondicijski trener u cijeloj Europi koji je uveo i Pilates u sustavnu kondicijsku pripremu sportaša. Prepoznaje vrijednost Pilatesa u prevenciji ozljeda sportaša, zbog toga je Pilates dio svakodnevnog prevencijskog protokola sportaša koji rade u Body&Mind studiju.

 

Među onima koji su radili s trenerom Blažinčićem najpoznatija su imena: Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Mario Hezonja (Orlando Magic), Damjan Rudež (Orlando Magic), Mario Kasun (Orlando Magic), Sean May (KK Zagreb), Filip Kraljević (CAI Zaragoza), Ana Lelas (Lattes Montpellier), Ružica Džankić (Enisey Krasnoyarsk), Ivan Kelava (Granada CF), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Fran Brodić (Club Brugge), Branimir Kalaica (Benfica), Ivan Fiolić (GNK Dinamo), Ilija Nestorovski (Palermo), Mate Maleš (NK Rijeka), Ante Kulušić (Genclerbirligi), Luka Stepančić (PSG Handball), Filip Ivić (Kielce), Josip Valčić (RK Zagreb), Tom Zanoški (KHL Medveščak), Mark Katich (KHL Medveščak), Martin Kodrić (Lamborghini Super Trofeo)…

 

Široko znanje, trenersko iskustvo i autoritet oplemenjuju njegova kreativnost i domišljatost, koje ga čine vrhunskim kondicijskim trenerom.

 

Nije samo trener, nego i sportaš. Prije fakulteta deset je godina igrao košarku te je 1994. godine bio na širem popisu kadetske reprezentacije Hrvatske. Nakon upisa fakulteta zaljubio se u boks i počeo ga trenirati 2011. godine, a za klub Kralj Tomislav nastupio je i na boksačkom prvenstvu Hrvatske. I danas svakodnevno trenira, što mu uvelike pomaže u razumjevanju sportaša i samom radu sa sportašima.

Razmišljate o pokretanju businessa u ovoj branši?
Mi smo tu da vam pomognemo. Obratite nam se s povjerenjem!

Saznajte više

O NAMA

Body & Mind svojim imenom odražava dubinu i cjelovitost naše vizije. Mjesto za trening sportaša i rekreativaca… f t i y

Kontakt

Body & Mind Sport Performance Center
Vukasovićeva 1 / Kuniščak A1
Zagreb, 10000, HR

Mobile: 00385 91 600 5753
Email:info@body8mind.com
pon – pet 07:00 – 22:00
subota 08:00 - 14:00

Kako do nas? >
Trademark or registered trademark of Merrithew corporation, used under license. Content© Merrithew Corporation, used with permission.
Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.