Terapija sportskih ozljeda u Body & Mind Studiju provodi se uz udruženi rad fizioterapeuta, kineziterapeuta i kondicijskih trenera. Specifičnost je našeg rada interdisciplinarni pristup koji sinergistički pristupa svakom treningu te programiranju programa u cijelosti. Programiranje se vrši temeljem provedene dijagnostike i analize, a sa ciljem sanacije ozljede, povratka opće i sportske funkcije. Odrednice naših terapijskih programa u sportu su inteligentnost programiranja, cjelovitost i funkcionalnost i upravo u načinu njihova kreiranja te u samoj provedbi leži naša posebnost.

Terapijski programi u našem su studiju indvidualizirani te su temeljeni na ulaznoj anamnezi i dijagnostici. Kako u dijagnostici, tako u terapiji, koristimo više različitih metoda, ovisno o individualnim potrebama i motoričkom statusu klijenta. Neke od osnovnih metoda rada u kineziterapiji u Body & Mind Studiju su: terapeutski STOTT PILATES, Dynamic Neuromuscular Stabilization metoda (DNS), NeuroKinetic Therapy metoda (NKT), Fascial Therapy, Immaculate Dissection metoda (ID), Amino Neuro Frequency Therapy metoda (ANF), Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM) itd.

Sportska terapija u Body & Mind studiju može biti program pripreme za operaciju (preoperativna terapija) ili postoperativna terapija.

Naši terapijski programi u sportu uključuju vježbe za smanjenje mišićnog disbalansa, korekciju globalnih motoričkih obrazaca, sanaciju uzroka ozljede ali i čišćenje specifične sportske tehnike u službi prevencije i poboljšanja performansi. Na poseban način povezujemo terapiju sa kondicijskom pripremom, što rezultira dugotrajnim pozitivnim rezultatima za zdravlje ali i sportsku izvedbu sportaša.

Body & Mind terapiju u sportu čine:

  • Kinesiotaping
  • Manualna terapija
  • Miofascijalna terapija
  • Sportska masaža
  • Elektrostimulacija
  • Aktivacija i opuštanje mišića te učenje korektnih kretnih obrazaca
  • Neuromišićni trening kroz DNS, STOTT PILATES, NKT, YOGA vježbe
  • Amino Neuro Frequency Terapy tehnologija / ANF

 

 

Ako i vi želite na siguran način sanirati svoju ozljedu, prijeći u kondicijski trening uz sve potrebne modifikacije i korekcije te postići svoju vrhunsku sportsku formu, obratite nam se sa povjerenjem.