STOTT PILATES® je najcjenjenija internacionalna škola suvremenog Pilatesa izgrađena na principima klasičnog učenja i nadograđena novim saznanjima iz teorije treninga i kineziterapije. Naglasak ove metode je na očuvanju prirodnih krivulja kralježnice, stabilizaciji centra tijela i ramenog obruča, neutralnom pozicioniranju zglobova te pravilnom disanju. Balansirajući između mišićne snage i fleksibilnosti, STOTT PILATES® na siguran način popravit će vaše držanje, smanjiti bolove u leđima i tenzije u mišićima zdjelice. Ovakvim treningom izgradit ćete tijelo vitkog mišićnog tonusa, zavidne snage i mobilnosti te nadasve zdravog duha. STOTT PILATES® uključuje trening na podlogama uz velik broj rekvizita te trening na Pilates spravama (mašinama).

Prema specifičnim potrebama polaznika STOTT PILATES® nudi niz prilagođenih programa s različitim stupnjevima intenziteta.

STOTT PILATES® je namjenjen:

  • muškarcima i ženama neovisno o dobi i fizičkoj spremnosti
  • rekreativcima koje žele poboljšati vitalnost kralježnice i opću mobilnost tijela
  • sportašima kao prevencija sportskih ozljeda i poboljšanja sportske izvedbe
  • osobama u rehabilitaciji s ciljem što brže integracije u svakodnevno funkcioniranje kao i podrška u bržem oporavku
  • trudnicama za brži oporavak nakon poroda i za unapređenje psihofizičkog stanja za vrijeme trudnoće

STOTT PILATES® Matwork

Certificirani Pilates program na podlogama (Mat), pri kojem se radi slobodno sa težinom vlastitog tijela sa ili bez dodanih rekvizita. Svrha rekvizita je pomoći pri izvođjenju vježbi ili da posluže kao otpor. Rekviziti  dodatno povećavaju snagu, fleksibilnost i balans te doprinose raznovrsnosti treninga. Uz različite lopte i polulopte koriste se valjci, jastuci, rotacioni diskovi, gume, obruči, težinske šipke i loptice, jednoručni utezi te druge platforme (arc barrel, pilates edge, spine supporter…).

STOTT PILATES® Machinework

Certificirani je Pilates program koji se izvodi na popularnim spravama (Reformer, Cadillac, Chair, Barrels) isključivo u individualnom ili poluindividualnom režimu te uz pratnju certificiranog instruktora. Baziran je na anatomiji tijela, biomehanici i spinalnoj rehabilitaciji, te predstavlja jedan od najučinkovitijih programa treninga danas. Temeljit i nadasve precizan, dovest će vas do optimalnih koštano-mišićnih performansi i u kratkom vremenu povećati snagu, gipkost i izdržljivost tijela. Prednost Pilates sprava jest što otpore pružaju opruge, zbog čega je opterećenje na mišiću kroz cijeli pokret što utječe na njegovo snaženje i izduživanje, a pri čemu nema nikakvog opterećenja na zglobove.

Ovaj program angažira cjelokupnu muskulaturu tijela s fokusom na duboke posturalne mišiće, čime se postiže mobilnost i stabilnost kralježnice te stabilnost zdjelice i ramenog obruča. Rezultati ovakvog programa su povećanje ukupnog tonusa, neutralno pozicioniranje tijela, pravilnije i efikasnije kretanje te smireniji um.

REFORMER GROUP Class

Kombinacija Pilatesa na podlogama i na Reformerima koji se odvija u malim homogenim skupinama sumirajući benefite oba programa zajedno. Ovim se programom popravlja držanje i kretanje tijela, povećava se snaga, izdržljivost, mobilnost i kondicija. Osim povoljnih utjecaja na estetiku i funkcionalnost tijela, ovaj program pomaže u koncentraciji, fokusu i emotivnoj stabilnosti.

REFORMER+CHAIR GROUP Class

Kombinacija Pilatesa na podlogama te na Reformerima i Chairovima, a koji se odvija u malim homogenim skupinama (6 osoba), sumirajući benefite oba programa zajedno. Ovim se programom popravlja držanje i kretanje tijela, povećava se snaga, izdržljivost, mobilnost i kondicija. Osim povoljnih utjecaja na estetiku i funkcionalnost tijela, ovaj program pomaže u koncentraciji, fokusu i emotivnoj stabilnosti.

NAPOMENA: Stott Pilates® se trenira isključivo u čarapama !