Svatko prije početka rekreativnog vježbanja u našem studiju prolazi privatni uvodni sat kojeg čine konzultacije, inicijalna dijagnostika i kratki uvodni trening te savjetovanje. Na uvodnom satu upoznajemo se navikama, eventualnim ograničenjima i bolovima te ciljevima pojedinca. Provodimo statičku i dinamičku posturalnu analizu, analizu kretanja i motoričkog statusa čime jasno definiramo trenutno stanje te nivo utreniranosti.

Temeljem provedenog pregleda i testiranja, a opet u skladu sa ciljevima pojedinca, formira se fokus trenažnog programa te predlaže sustav treninga. Na istom se satu kroz pokazni/uvodni trening klijent upoznaje sa osnovnim principima rada i metodologijom studija.

Ovim se uvodnim satom utječe na personalizaciju i efikasnost odabranog programa te na sigurnost i krajnje zadovoljstvo klijenta.

Neovisno da li je riječ o odabiru treninga unutar privatnog ili grupnog režima, aktivnom ili neaktivnom rekreativcu, svaki klijent rekreacije prolazi uvodno testiranje, čime se od samo početka uspostavljaju visoki standardi rada.