PROGRESSIVE®

PROGRESSIVE® je nova paradigma i tehnologija treninga bazirana na najnovijim znanstvenim istraživanjima o funkcionalnosti ljudskog tijela. U fokusu je ove metode “ljepota kretanja”, koje podrazumijeva efikasnu distribuciju energije, kretanje bez boli, povezanost uma i tijela, dobar balans između jakosti i fleksibilnosti i što je najvažnije uživanje u pokretu. Upravo je PROGRESSIVE® taj koji dodaje igru i slobodu u kretanje i to radi na inteligentan način, usmjeren ka zdravlju.

PROGRESSIVE® je precizan i kreativan trening koji povezuje različite metode treninga na jedinstven i inovativan način.

PROGRESSIVE® je originalna metoda Body & Mind Studija koja se kontinuirano nadograđuje od 2000. godine a koja se od 2012. dijeli na dva zasebna programa rekreacije i sustav kondicijske pripreme.

PROGRESSIVE® naziv i njegove varijacije su zaštićena imena Body & Mind Studija.

Sva znanja i uvidi, sve naše duboke inspiracije i emicije, svu našu autentičnost i stav ugradili smo u PROGRESSIVE®.

PROGRESSIVE® CONDITIONING

PROGRESSIVE® CONDITIONING je višestrani sportski trening prilagođen rekreativcima kojim se razvijaju funkcionalne, motoričke i kognitivne sposobnosti. PROGRESSIVE® spaja kardio vježbe, vježbe jakosti, snage, izdržljivosti i balansa sa posebnim fokusom na pravilnu tehniku izvođenja. Ovaj program uči sve fundamentalne pokrete i njihove varijacije, optimizirajući način na koji hodamo, trčimo i krećemo se svakodnevno. PROGRESSIVE® metodom svaki se polaznik, na siguran i progresivan način, motorički opismenjuje i razvija sposobnosti u skladu sa svojim mogućnostima.

Učinci ovog programa su smanjeno potkožno masno tkivo, povećani mišićni tonus, smanjenje mogućnosti ozljeđivanja, povećanje mobilnosti, snage, izdržljivosti i nivoa energije. Uz sve rečeno, PROGRESSIVE® je kreativan i iznimno zabavan program.

PROGRESSIVE® FLOW

Izvorno zvan PROGRESSIVE® PILATES, prvi je program treninga kojeg je osmislila naša Mirela Anić još 2000. godine i kojeg je na području jugo-istočne Europe predstavljala i educirala od 2004. godine, što potvrđuje i velik broj instruktora koji nose ovu licencu.

Danas je on jedan od programa Body & Mind Studija, sa novim imenom PROGRESSIVE®MOTION kojeg razvija i unapređuje tim naših stručnjaka. Ovaj visokoenergetski program predstavlja kombinaciju dinamičnog disanja, pokreta Hatha Yoge, vježbi balansa i jakosti sa vlastitim tijelom te Pilates i DNS vježbi. Fluentno povezani slijedovi postura koje teku jedna u drugu, mobiliziraju zglobove, toniraju i opuštaju mišićje, optimiziraju disanje i ustedotočenost na trenutak u kojem jesmo. Trening je baziran na strukturi i preciznosti suvremenog Pilatesa a uz poštivanje biomehaničkih principa DNS-a, što njegovoj poetičnosti dodaje i elemente sigurnosti i efikasnosti. Tranzicije između vježbi čine slobodne kretnje tijela, koje su po svojoj prirodi gibanje samo i upravo su one te koje ovaj program obogaćuju i čine ga kreativnim i raznolikim.

Ovo je kompletan progresivni mindbody trening koji pospješuje fokus, reducira stres, uči pravilnom disanju te balansira tijelo i um.

U ovom kreativnom spoju istoka i zapada kojeg obožavaju vježbači i treneri već više od 15. godina spajaju se sva naša znanja o čovjeku i struci, sva naša osobna sportska i plesna obrazovanja i sva ljubav prema kretanju samom. U fokusu je ovog programa povećanje svijesnosti, kvalitete, slobode i ljepote kretanja, sa kojom se neminovno povećava i samopouzdanje te ljubav prema sebi.