PROGRESSIVE® je nova tehnologija treninga bazirana na najnovijim znanstvenim istraživanjima o funkcionalnosti ljudskog tijela. U fokusu je ove metode “ljepota kretanja”, koje podrazumijeva efikasnu distribuciju energije, kretanje bez boli, povezanost uma i tijela, dobar balans izmedju jakosti i fleksibilnosti i sto je najvaznije uživanje u pokretu. Upravo je PROGRESSIVE® taj koji dodaje igru i slobodu u kretanje a to radi na jako mudar nacin.

PROGRESSIVE® je precizan i kreativan trening koji kombinira različite metode treninga na jedinstven i inovativan način.

PROGRESSIVE® je originalna metoda Body & Mind Studija koja se kontinuirano nadograđuje od 2002. godine.

PROGRESSIVE® namijenjen je:

  • rekreativcima u dobroj formi u potrebi za jedinstvenim programom koji kombinira kardio trening, trening snage i izdržljivosti koji se izvodi na precizan i kontroliran način u svrhu stabilizacije kralježnice, zdjelice i ostalih zglobova
  • sportašima koji žele reducirati mišićni disbalans uzrokovan ponavljanjem identičnih treninga, povećati funkcionalnost cijelog lokomotornog sustava i poboljšati svoju izvedbu

PROGRESSIVE® Conditioning

PROGRESSIVE® kondicijski trening je sportski trening prilagođen rekreativcima koji vježbaju na nivou profesionalnih sportaša i potreban im je kompletan trening visokog intenziteta. PROGRESSIVE® je fuzija kondicijskog treninga, treninga snage, izdržljivosti i balansa koristeći utege, šipke, gumene trake, različite i stabilne i pomične platforme te druge rekvizite (CORE X, TRX, itd.).

Ovaj program također uključuje pliometrijske vježbe koje razvijaju brzinu, eksplozivnost i snagu te zahtijevaju mnogo energije.

Rezultati su smanjeno potkožno masno tkivo, povećana snaga, povišen nivo energije i izdržljivosti te povećan mišićni tonus.

PROGRESSIVE® Flow

Visokoenergetski trening koji predstavlja kombinaciju dinamičnog disanja, snažnih pokreta Hatha Yoge (Asana), vjezbi balansa i jakosti sa vlastitim tijelom te Pilates vježbi. Koreografijom povezani slijedovi postura, jedne u drugu, mobiliziraju zglobove i opuštaju mišiće. Trening je baziran na strukturi i preciznosti Pilates treninga sa Yoga Asanama te drugim kreativnim elementima, kojima je zajedno cilj optimizirati kvalitetu i “ljepotu kretanja”.

Ovo je kompletan progresivni trening za tijelo i um koji pospješuje fokus, reducira stres, uči pravilnom disanju i balansira tijelo i um.