STOTT PILATES® je najbolja i najsigurnija metoda treninga za vrijeme trudnoće, a posebno ako se izvodi u individualnom programu (do 3 osobe) uz korištenje ukupnosti Pilates alata. Trening na Pilates spravama je preporučljiv zbog velikog dijafazona raznovrsnih, a opet sigurnih vježbi, kao i zbog većeg nadzora trenera. Bez obzira na uključenost Pilates sprava, ovaj program uvijek uključuje STOTT PILATES® Prenatal vjezbe na podlogama uz rekvizite, modificirani Totall Bar, povoljne Yoga asane za trudnice te vježbe disanja. Ovim se programom jačaju mišići abdomena, duboki mišići kralježnice i zdjelice, popravlja držanje, smanjuju bolovi u leđima i vratu te poboljšava balans. Benefiti ovog programa su i pravilna mehanika disanja, sigurna mobilnost, održanje mišićnog tonusa, bolja cirkulacija i relaksacija. Rezultati ovog treninga očituju se u lakšem porodu, ugodnijoj trudnoći i bržem oporavku poslije poroda.

Body & Mind Studio specijalizirani je I certificirani centar za prenatal I post natal trenažne programe, kao i za niz posebnih rekreacijskih programa.

PRENATAL Program

Body & Mind PRENATAL program uključuje modificirane STOTT PILATES® Prenatal vježbe na podlogama uz rekvizite, vježbe na Pilates mašinama, povoljne Yoga asane te vježbe disanja. Samu esenciju ovog programa čini STOTT PILATES®, koji je najbolja i najsigurnija metoda treninga za vrijeme trudnoće.

Ovim se programom jačaju duboki mišići stabilizatori kralježnice i zdjelice, popravlja držanje, smanjuju bolovi u leđima i vratu, poboljšava balans te održava tonus misića ruku i nogu. Benefiti ovog programa su i pravilna mehanika disanja, sigurna mobilnost, održanje mišićnog tonusa, bolja cirkulacija i relaksacija. Rezultati ovog treninga očituju se u lakšem porodu, ugodnijoj trudnoći i bržem oporavku poslije poroda.

POST NATAL Program

Nakon poroda (postpartum), a posebno u slučajevima carskog reza, epiziotomije, dijastaze recti, patološke opuštenosti mišića zdjeličnog dna te prolapsa maternice potrebno je krenuti sa modificiranim režimom tjelovježbe. S obzirom da će mnoge psihofizičke promjene vezane za trudnoću i dalje postojati, nužne su slične mjere opreza prilikom programiranja treninga. Ipak program se kreira različito s obzirom na način poroda te laktaciju (dojenje). Generalno govoreći ovaj program ima za cilj primarno aktivirati i tonizirati duboke pa površinske mišiće abdomena, leđa i zdjelice te povećati mobilnost kralježnice i svih zglobova. Nakon inicijalne stabilizacije lumbalno-pelvične regije, blage i sigurne tonizacije te osnovne mobilnosti i stabilnosti, pristupa se laganom dizanju inteziteta uključujući snaženje periferije i centra, podizanje razine izdržljivosti te povećanje fleksibilnosti. Tek nakon dobro provedenog post-natala može se započeti sa drugim rekreativnim programima višeg inteziteta. Ovaj program najviše koristi sadržaje STOTT PILATES I DNS metode.

FIT MAMA Program

Body & Mind FIT MAMA program je koji obuhvaća ukupnost vježbi snage, fleksibilnosti i kondicije. Ovim se programom dostiže transformacija tijela, smanjujući udio potkožnog masnog tkiva a povecavajući udio kvalitetnog mišićnog tkiva. Ovaj program uključuje primjenu svih elemenata STOTT PILATES® i PROGRESSIVE® kondicijskog treninga. Nove će majke poboljšati svoju kondiciju i snagu, popraviti držanje i kvalitetu kretanja, izgraditi vitko i tonirano tijelo, poboljšati disanje, svjesnost i samopouzdanje i to na siguran i učinkovit nacin. Rezultati ovog programa su postojani i dalekosežni.