Body & Mind logo

INTELIGENTNIM TRENINGOM DO ZDRAVLJA

Body & Mind Studio pionir je inteligentnog treninga na ovim prostorima. Od početka našeg rada usmjereni smo na kvalitetu, osviještenost, preciznost i uravnoteženost daha i pokreta. Prožimajući naša znanja, sa dubokim promišljanjima, intuicijom i igrom, usudili smo se kreirati filozofiju treninga i principe rada studija koji u ono doba nisu bili česta pojava.

Naša misija vezana je za svakog klijenta ponaosob te na tržište kao cjelinu. Usmjereni smo ka pružanju cjelovite usluge svakom našem klijentu, koja će polučiti dugotrajne rezultate u fizičkom i emotivnom smislu. Sa druge strane svojim smo suvremenim, inovativnim i visoko kvalitetnim radom postali uzor mnogim kolegama i struci u regiji. Dobivene prilike i uloge doživljavamo ozbiljno te nastojimo svojim radom doprinijeti jačanju kolektivne svijesti o inteligentoj tjelovježbi kojoj osnovni motiv ne bi trebao biti estetski, već zdravstveni. Ujedno ulaganjem u znanja i alate rada, osobnim i timskim razvojem pokazujemo koliko se daleko može ići kad se vjeruje, sanja i marljivo radi.

Počeli smo sa radom 2003. godine kao studio za rekreaciju i rehabilitaciju s ciljem pružanja inteligentnih i standardiziranih oblika i načina tjelovježbe, a temeljenih na suvremenoj Pilates metodi. Od 2013. Body & Mind ulazi u prostor dostojan svoje razine rade te u tom novom i tada inovativnom interijeru, proširuje uslugu na područje profesionalnog sporta. Iste godine Body & Mind tim se obnavlja i proširuje novim ljudima koji svojim specifičnim znanjima, iskustvima i idejama doprinose kreiranju ukupnosti naše usluge.

Danas Body & Mind Studio pokriva područje rekreacije, rehabilitacije, kondicijske pripreme, dijagnostike i edukacije trenera. Iako je suvremena Stott Pilates metoda i dalje naša specijalnost i osnovna metodologija koja se u filozofskom smislu utkala u sav naš opus, ipak nadogradili smo je mnogim komplementarnim metodama i tehnologijam te sad postižemo još bolje rezultate.

OSNOVNI PRINCIPI RADA BODY & MIND STUDIJA:

Izvrsnost

Poštivanje internacionalnih standarda struke te standarda profesionalnih trenažnih centara, a koji se odnose na posjedovanje licence, opremanje studija, kontinuiranu specijalističku edukaciju i stručnost instruktora.
Ujedno istinsko bivanje u poslu, sustavno promišljanje o onom što radimo i ljubav, nezaobilazni su dostizanju izvrsnosti.

Cjelovitost

Svaki član našeg tima poznaje širok dijapazon trenažnih metoda te inih drugih body-mind tehnika, čijom fuzijom kreiraju unikatne Body & Mind programe, određene ciljevima i potrebama svakog klijenta. Sinergija svih članova tima kao i otvorenost za suradnju sa drugim stručnjacima, nužni su u cijelovitom pristupu klijentu i razvoju svih njegovih mentalnih i tjelesnih potencijala.

Personalizacija

Personalizacija ili individualni pristup treningu je osnovni uvjet kvalitete rada, sigurnosti, a time i visoke učinkovitosti treninga. Tako privatni treninzi ili rad u malim homogenim grupama jamče polaznicima veću koncentraciju i preciznost pri izvođenju vježbi, instruktoru bolju kontrolu nad njima, a time i veću efikasnost treninga. Ovakvim je pristupom osigurano da polaznici izvode vježbe odabrane isključivo za njihovu tjelesnu konstituciju i kondiciju, a sukladno njihovim ciljevima. Ujedno, sa svakim se klijentom inicijalno provodi dijagnostika na temelju koje se određuju smjernice programa ili sastavlja cjeloviti program treninga i prehrane.

Edukativnost

Edukacija je jednostavno “naša stvar”. Od prvog susreta i tako iz treninga u trening, educiramo svakog našeg klijenta o važnim segmentima kretanja. Shvaćajući smisao i svrhu, klijent postaje bolji u onome što radi, osamostaljuje se i kadar je i sam doprinijeti vlastitom zdravlju. Unutar tima psebno posvećujemo pažnju razvoju edukacijskih vještina trenera, kako bi svaki naš trening imao dodanu vrijednost kroz doživljaj i edukaciju.

Inovativnost

Inovativnost Body & Minda očituje se primarno u metodologiji i filozofiji našeg rada ali i u našim brandovima: PROGRESSIVE®, Pilates on Demand® DVD ediciji, liniji sportske odjeće Body & Mind COLLECTION® itd. Posebno smo ponosni na naš PROGRESSIVE® sustav treninga, koji oblikujemo, nadograđujemo i zajednički stvaramo više od petnaest a koji sumira sva naša znanja i iskustva te odgovara potrebama suvremenog čovjeka.

Stvaranje odnosa

Ponekad neshvaćeni, prečesto kopirani ali uvijek jedinstveni. Samo je jedan Body & Mind!