Mirela Anić

  • Kondicijski trener
  • ProSport Pilates Coach
  • STOTT PILATES® Certified Instructor Trainer
  • PROGRESSIVE® Master Trainer
  • HATHA Yoga Teacher

Mirela Anić je medjunarodno priznati Pilates trener, edukator i prezenter. Začetnica suvremenog, na znanosti temeljenog Pilatesa u regiji.

Nositelj je STOTT PILATES edukatorske licence te je ovlaštena za trening i edukaciju svih segmenata Pilatesa, od post-rehabilitacije, rekreacije do sporta. Kondicijski je trener te vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, za područje Pilatesa unutar kondicijske pripreme sportaša.

Njezino poznavanje kondicijske pripreme, specifičnosti sporta, programiranja i periodizacije, visoka razina Pilates naobrazbe, čine je jedinstvenim trenerom Pilatesa u sportu te jedinim takvim u Europi.

Jedan je od malog broja Pilates trenera u svijetu koja radi sustavno i svakodnevno sa velikim brojem sportaša, a najviše iz nogometa, košarke, rukometa i hokeja.

Sustavno se i kontinuirano educira u području anatomije i biomehanike te raznim metodologijama kineziterapije i dijagnostike. Tako prolazi Dynamic Neuromuscular Education rehab i exercise, NeuroKinetic Therapy, Fascial movement course, Immaculate Dissection seminare te 200 satnu Yoga edukaciju.

Koautiruca je PROGRESSIVE sustava treninga. Izdala je seriju DVDa Pilates on Demand te knjigu i DVD “Zdrava i FIT u trudnoći”.

Kondicijski je trener rukometnog kluba PPD Zagreb.

Vlasnica je Body & Mind Studija u Zagrebu te direktorica jedinog regionalnog STOTT PILATES Licence Training Centra (ovlašteni edukacijski centar).

Mirelino duboko poznavanje posturalnih utjecaja na kretnje, praktično razumjevanje biomehanike, veliko iskustvo i široki dijapazon vježbi, posebno iz područja prevencije ozljeda i kineziterapije, te njezina kreativnost i jednostavnost podučavanja, čine ju jedinstvenim trenerom i edukatorom u ovom dijelu Europe.

No najvažnije od svega, Mirelu krasi neiscrpna energija, ljubav prema poslu, potreba da konstantno raste i uči te je kao takva velika motivacija svojim klijentima.

Više o Mireli

Nakon više od 15 godina plesnog iskustva, 1995. godine postaje instruktorica aerobika. U vodećim zagrebačkim centrima vodila je programe aerobica i fitnessa, te je započela sustavnu edukaciju u Hrvatskoj i svijetu. Specijalizirala se za Pilates, a od 2000. godine počinje se educirati na nizu internacionalno priznatih stručnih seminara u Europi, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je učila od najpriznatijih učitelja metode Pilatesa.

Od početka svoje edukacije bavi se Pilatesom koji je temeljen na znanosti, zbog čega se smatra začetnicom suvremenog Pilatesa u Hrvatskoj i u cijeloj regiji. Od 2003. godine u Zagrebu vodi Body&Mind studio, koji je postao središte suvremenog Pilatesa i ovlašteni Stott Pilates edukacijski centar (Licence Training Center).

Specijalizacija za Pilates traje već više od desetljeća, pa je Mirela Anić postala nositeljica Stott Pilates trenerskog i edukatorskog certifikata, koji obuhvaća sva područja Pilatesa. Jedini je ovlašteni edukator Pilatesa (Instructor Trainer) u regiji, što joj je omogućilo da održava certifikacijske seminare u sedam europskih država.

Uz rekreacijske programe, specijalizirala se za Pilates u post-rehabilitaciji, za kondicijsku pripremu sportaša i posturalnu dijagnostiku. Ekspertiza joj je prevencija ozljeda, korigiranje posturalnih neporavnanja, ispravljanje biomehaničkih obrazaca s ciljem optimizacije funkcionalnosti sustava za kretanje.

Od 2002. godine registrirala je Progressive Pilates metodu, kojom obuhvaća elemente Pilatesa, Yoge i standardnih vježbi snage i plesa. U suradnji s Igorom Blažinčićem razvila je i nadogradila metodu, koja je pod imenom Progressive obuhvatila cjeloviti sustav kondicijske pripreme sportaša i dijagnostiku, uz dva modificirana podsustava: Progressive Flow i Progressive Conditioning, koji se koriste u rekreaciji. Zajednički su stvorili i sustav Progressive edukacije za izobrazbu trenera.

Trenutačno je apsolventica kondicijske pripreme sportaša na Kinezioloskom fakultetu u Zagrebu. Kao kondicijski trener provodila svoju neformalnu edukaciju i opservaciju u NBA klubovima (Atlanta Hawks, Indiana Pacers, Toronto Raptors) te na nizu strukovnih seminara.

Od 2012. godine radi isključivo kao trener Pilatesa unutar kondicijske pripreme velikog broja sportaša koji igraju u domaćim i međunarodnim ligama, u različitim sportovima poput nogometa, košarke, rukometa, odbojke, hokeja, tenisa, boksa, automobilizma…

Sustavnu uključenost u kondicijsku pripremu obogatila je direktna suradnja i mentorstvo istaknutog kondicijskog trenera Igora Blažinčića.

Među rijetkim je trenerima Pilatesa u svijetu koji su se specijalizirali za rad u sportu i svakodnevno provode programe s velikim brojem sportaša različitih dobnih skupina. Najviše sportaša stiže iz nogometa, košarke, rukometa i hokeja. Naobrazba iz područja kondicijske pripreme i duboka Pilates edukacija ključne su u sinergiji ta dva sistema. Od 2012. godine sustavno radi s 50-ak sportaša po sezoni, kako u Body&Mind studiju, tako i putem interneta u ostatku Europe.

U sezoni 2015./2016. bila je kondicijski trener juniorske i seniorske selekcije KK Rudeš, a surađivala je i s juniorskom selekcijom RK PPD Zagreb.

Među sportašima s kojima je radila najpoznatija su imena: Damjan Rudež (Orlando Magic), Luka Stepančić (PSG Handball), Josip Valčić (RK PPD Zagreb), Filip Ivić (Kielce), Stipe Mandalinić (RK PPD Zagreb), Ružica Džankić (Enisey Krasnoyarsk), Ana Lelas (Lattes Montpellier), Iva Ciglar (BC Sopron), Ivan Kelava (Granada CF), Fran Brodic (Clube Brugge), Ilija Nestorovski (Palermo), Branimir Kalaica (Benfica), Ivan Fiolić (GNK Dinamo), Ante Kulušić (Genclerbirligi), Mike Ouzas (Linc EHC), Tom Zanoski (KHL Medveščak Zagreb), Mark Katich (KHL Medveščak Zagreb), Martin Kodrić (Lamborghini Super Trofeo)…

Uz trenerski i edukatorski dio rada, izdala je 12 DVD naslova “Pilates on Demand”, kao osobni virtualni trener, te knjigu i DVD “Zdrava i fit u trudnoći”.

Završila je dvjestosatne seminare Ashtanga i Hatha za učitelja Yoge. Autorica je niza popularnih, ali i stručnih tekstova koji su objavljeni u tisku i na internet portalima, kao i u zbornicima Kineziološkog fakulteta. Na Kineziološkom fakultetu držala je izlaganja o Pilatesu u kondicijskoj pripremi sportaša, u sklopu međunarodne znanstvene konferencije “Kondicijska priprema sportaša”. Kao vanjski suradnik predaje na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, na usmjerenju Kondicijska priprema sportaša.

Mirelino duboko poznavanje posturalnih utjecaja na kretnje, praktično razumjevanje biomehanike, veliko iskustvo i široki dijapazon vježbi, posebno iz područja prevencije ozljeda i kineziterapije, te njezina kreativnost i jednostavnost podučavanja, čine ju jedinstvenim trenerom i edukatorom u ovom dijelu Europe.