Igor Blažinčić

  • Magistar Kineziologije i kondicijski trener
  • PROGRESSIVE® Master Trainer
  • Specijalista sportske prehrane ( ISSA )

Igor voli svoj posao kondicijskog trenera i zbog toga svakodnevno ulaže u svoje znanje kako bi njegovi klijenti postizali vrhunske rezultate bilo u vrhunskom sportu ili rekreaciji. Svojim znanjem, dugogodišnjim iskustvom, velikom energijom i entuzijazmom izvlači najbolje od svojih klijenata te zajednički preskaču svaku prepreku koja se nalazi na njihovom zajedničkom putu. Upravo je stalno usavršavanje svog znanja i želja za postizanjem vrhunskih rezultata razlog zašto je Igor zadnjih 8god mentoriran od strane magistra prehrane i dipl.ing. biotehnologije Mirjane Tonković u području biokemije jer je shvatio koliko je to područje važno za njegov svakodnevni rad sa klijentima. Igor nije samo trener nego je i sportaš pa tako intenzivno trenira boks i Krav Magu u kojoj se priprema da postane instruktor, provodi vrijeme u prirodi, a obožava provoditi vrijeme u prirodi i trčati po Sljemenu.

Igor je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu stekao zvanje magistra Kineziologije te dobio i nagradu za najbolji rektorov rad. U svom dugogodišnjem radu u vrhunskom sportu radio je u mnogim klubovima i sa mnogim poznatim sportašima.

Igor radi kao vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje svoje veliko znanje i iskustvo prenosi budućim kondicijskim trenerima.

Kondicijski je trener Hrvatske rukometne reprezentacije i rukometnog kluba PPD Zagreb.

Vlasnik je Body & Mind studija gdje kao direktor segmenta kondicijske pripreme sportaša svakodnevno koordinira veliki broj vrhunskih sportaša. Igor također u studiju svakodnevno radi treninge sa sportašima i rekreativcima.

Više o Igoru

Diplomirao je 2007. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje magistra kineziologije i kondicijskog trenera.
Njegov znanstveni rad “Efekti primjene maksimalnih mišićnih kontrakcija agonista i antagonista u izvedbi skleka s odrazom” nagrađen je Rektorovom nagradom za najbolji znanstveni rad 2005. godine. Autor je mnogih znanstvenih i stručnih radova u području kineziologije i kondicijske pripreme sportaša te članaka o zdravom načinu života.

Karijeru kondicijskog trenera započeo je tijekom prve godine fakulteta 2001. godine i otad radi u brojnim sportskim klubovima te s nizom košarkaških reprezentativnih selekcija i sportaša kao njihov individualni trener. Široki je spektar sportova iz kojih je radio s profesionalcima: košarka, nogomet, tenis, rukomet, automobilizam, boks, odbojka, hokej.

Od 2005. do 2008. bio je kondicijski trener u Hrvatskom košarkaškom savezu. Dva je puta pripremao mušku juniorsku reprezentaciju Hrvatske za europska prvenstva i još dva puta žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo.

Košarkašima se bavio i u sezoni 2010./2011., kad je kao kondicijski trener prve momčadi KK Zagreb postao prvak Hrvatske i osvajio Kup Krešimira Ćosića. Sezonu poslije toga s istim klubom obranio je naslov pobjednika Kupa, a momčad je pripremao i za prvu povijesnu sezonu u Euroligi, najjačem klupskom europskom natjecanju.

  • Igor Blažinčić
  • Igor Blažinčić
  • Igor Blažinčić
  • Igor Blažinčić
  • Igor Blažinčić

U 2013. godini prešao je u redove KK Cibone, na poziv Nevena Spahije, jednog od najtrofejnijih hrvatskih trenera. Sudjelovao je u osvajanju regionalne ABA lige, prvom u Ciboninoj povijesti.

S Mirelom Anić stvorio je sustav kondicijske pripreme, rekreacije i dijagnostike nazvan “Progressive”, te edukacijski sustav za izobrazbu trenera.

Od 2010. godine koordinator je kondicijske pripreme u Body&Mind studiju kroz koji je prošlo nekoliko stotina sportaša. Trenutačno je pod njegovim nazorom pedesetak profesionalnih sportaša raznih uzrasta i sportova.

Ujedno je i vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, gdje predaje na usmjerenju Kondicijska priprema sportaša.
Poslije formalne naobrazbe, sustavno se educira kroz niz neformalnih specijalističkih edukacija, među kojima su i certifikat iz sportske prehrane (ISSA specijalist sportske prehrane), kineziotape (tečaj 1. i 2. stupnja), Amino Bio Frequency Level 1, Stott Pilates Matt Certification, te mnoge druge edukacije.

U posljednjih desetak godina svoje je znanje usavršavao u brojnim vrhunskim klubovima: Atlanta Hawks, Indiana Pacers, LA Lakers i Tortonto Raptors u košarkaškoj NBA ligi, AC Milan i FC Olympiakos u europskom nogometu, te BC Panionios u europskoj košarci.

Još 2006. godine postao je prvi trener u Hrvatskoj koji je uveo Yogu u sustavni rad sa sportašima, a pet godina poslije postao je i prvi kondicijski trener u cijeloj Europi koji je uveo i Pilates u sustavnu kondicijsku pripremu sportaša. Prepoznaje vrijednost Pilatesa u prevenciji ozljeda sportaša, zbog toga je Pilates dio svakodnevnog prevencijskog protokola sportaša koji rade u Body&Mind studiju.

Među onima koji su radili s trenerom Blažinčićem najpoznatija su imena: Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Mario Hezonja (Orlando Magic), Damjan Rudež (Orlando Magic), Mario Kasun (Orlando Magic), Sean May (KK Zagreb), Filip Kraljević (CAI Zaragoza), Ana Lelas (Lattes Montpellier), Ružica Džankić (Enisey Krasnoyarsk), Ivan Kelava (Granada CF), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Fran Brodić (Club Brugge), Branimir Kalaica (Benfica), Ivan Fiolić (GNK Dinamo), Ilija Nestorovski (Palermo), Mate Maleš (NK Rijeka), Ante Kulušić (Genclerbirligi), Luka Stepančić (PSG Handball), Filip Ivić (Kielce), Josip Valčić (RK Zagreb), Tom Zanoški (KHL Medveščak), Mark Katich (KHL Medveščak), Martin Kodrić (Lamborghini Super Trofeo)…

Široko znanje, trenersko iskustvo i autoritet oplemenjuju njegova kreativnost i domišljatost, koje ga čine vrhunskim kondicijskim trenerom.

Nije samo trener, nego i sportaš. Prije fakulteta deset je godina igrao košarku te je 1994. godine bio na širem popisu kadetske reprezentacije Hrvatske. Nakon upisa fakulteta zaljubio se u boks i počeo ga trenirati 2011. godine, a za klub Kralj Tomislav nastupio je i na boksačkom prvenstvu Hrvatske. I danas svakodnevno trenira, što mu uvelike pomaže u razumjevanju sportaša i samom radu sa sportašima.