Grupni treninzi

Rad unutar grupnog režima ne omogućava personalizaciju programa, visoku razinu kontrole, sigurnosti i učinkovitosti, kao što je to slučaj unutar individualnih programa. Ipak male homogene skupine, nastoje držati se spomenutih principa u što je većoj mjeri te su zato preporučljive zdravim rekreativcima ili osobama sa manjim posturalnim problemima i ograničenjima lokomotornog sustava. Zbog svega navedenog velike trenažne skupine preporučaju se jedino zdravim rekreativcima.

Body & Mind tim treninge održava u malim homogenim skupinama. Male homogene grupe čini 5-8 osoba unutar kojih se provode različiti STOTT PILATES®, PROGRESSIVE® i Yoga programi.

Programi se razlikuju svojom strukturom, dinamikom, vrstama opterećenja i osnovnim fokusom uz poštivanje načela sigurnosti. Cijene grupnih programa formirane su sukladno broju treninga u mjesecu, bez obzira na njihovu specifičnost.

U grupnim se programima koristi niz rekvizita koji dodatno povećavaju snagu, fleksibilnost i balans, a ujedno doprinose raznovrsnosti treninga. Uz različite lopte i polulopte koriste se valjci, jastuci, rotacioni diskovi, gume, obruči, težinske šipke i loptice, jednoručni utezi te druge platforme (arc barrel, Pilates edge, spine supporter), TRX i mašine (Reformeri i Chairovi).