S obzirom na sve veći zahtjev tržišta spram bodymind tehnika (posebno Pilatesa), specifičnosti u načinu poslovanja studija sa personalnim pristupom klijentu, veliki interes potencijalnih vlasnika i koordinatora takvih rekreacijskih centara, Body & Mind Studio nudi program izdavanja franšize. Franšizno poslovanje otvara niz pogodnosti prilikom otvaranja vlastitog Body & Mind Studija. Tako se kupnjom franšize, kupuje cjelokupni poslovni program (“know how”) od etabliranog studija, čime se ubrzava proces prilagođavanja tržištu, stvaranja vlastitog renomea, privlačenja povoljnog broja klijenata te postizanja profitabilnosti.

Body & Mind Studio postoji od 2003. godine i prvi je  studio u Hrvatskoj licenciran suvremenom Pilates metodom; STOTT PILATES®.  Od samog osnutka stvarali smo i usavršavali vlastiti sustav treninga, zvanog PROGRESSIVE®, koji je danas vodeći trenažni sistem u regiji i šire. Sa te dvije metode treninga te specifičnostima u radu, kroz godine poslovanja postali smo brand u svijetu rekreativaca i profesionalaca.

Stott Pilates® i PROGRESSIVE® temeljne su trenažne metode Body and Mind Studija, a provode se u niz specifičnih programa rekreacije, rehabilitacije i kondicijske pripreme. Osim po metodama treninga Body and Mind Studio specifičan je po principima rada kao sto su:  personalni pristup klijentu, izvrsnost u radu temeljena na znanju i iskustvu te inovativnost.

Ujedno Body & Mind je registrirani internacionalni centar za izobrazbu STOTT PILATES® metode i PROGRESSIVE® sustava (LicenceTraining Center). Educirajući u Zagrebu i drugim europskim gradovima, naši edukatori direktno utječu na standardizaciju struke, ali i prepoznatost brenda na širem tržistu.

Body & Mind Studio je jedini europski studio koji provodi kondicijsku pripremu sportaša, integrirajući bodymind tehnike u sustav kondicijske pripreme. Kao odraz cjelovitog pristupa rekreativcima i profesionalnim sportašima, Body &Mind Studio pruža savjetovanja iz prehrane i dodataka prehrani te savjetovanja iz područja osobnog razvoja.

Body & Mind tim čine pomno birani i kontinuirano educirani profesionalci, od kojih svaki doprinosti struci pišući u nizu strukovnih zbornika, portala i popularnih print izdanja.

Kroz STOTT PILATES® I PROGRESSIVE®, kroz edukaciju i svoje protagoniste (posebno Mirelu Anić i Igora Blažinčića), Body & Mind Studio globalno je prisutan i priznat brand bodymind fitnessa.

Pametno ulaganje rezultira uspjehom. Stoga, prilikom otvaranja vlastitog studija, kupnja franšize sa svim njenim prednostima, mudra je poslovna odluka.

Franšiza podrazumijeva posebno pravo korištenja koje vlasnik franšize ustupa tj. prodaje (poslovni program) drugoj pravnoj ili fizičkoj osobi i na taj način omogućava istoj da dalje prodaje proizvod ili uslugu vlasnika franšize.

Kupac franšize Body & Mind Studija dobiva:

 • Pravo naziva studija Body & Mind
 • Ekskluzivnost korištenja svih zaštićenih vizualnih i intelektualnih dobara
 • Grafički oblikovana rješenja svih promo materijala
 • Pristup znanju i iskustvu od vodećeg studija u regiji
 • Poslovno i strukovno vodstvo i savjetovanje
 • Markentinška podrška
 • Članstvo u Body & Mind grupi studija, sudjelovanje na Body Mind poslovnom i strukovnom kongresu svake godine na kojem se formiraju poslovne strategije i opcije za svaku sezonu
 • Sustavno i kontinuirano mentorstvo vodećih trenera Body & Mind Studija u Zagrebu sa ciljem održavanja visokih standarda poslovanja
 • Dobivanje svih print materijala te edukacije osoblja nužnih za personalizaciju i izvrsnost usluge; ulazni upitnik, dijagnostički upitnik, program vođenja klijenata i ažuriranja prometa, interni statut poslovanja, dijagnostički upitnici, testovi i nalazi, ugovori sa trenerima itd.
 • Dobivanje svih standardiziranih načina i rješenja u odnosu spram klijenata te vođenju tima i poslovanja generalno
 • Pravo korištenja naziva i sadržaja PROGRESSIVE® trenažnog sistema
 • Povoljnija edukacija trenera STOTT PILATES® metodom, PROGRESSIVE® sustavom te drugih aktualnih metoda
 • Povoljniji uvjeti nabave DVDa, knjiga. rekvizita i sprava najpoznatijeg svjetskog proizvođača STOTT PILATES®
 • Mogućnost dopunske zarade kroz suorganizaciju edukacije trenera (hosting)
 • Mogućnost dopunske zarade prodajom PROGRESSIVE® i STOTT PILATES® DVD izdanja
 • Poslovna suradnja sa različitim poslovnim subjektima u području mindbody fitnessa i prezentiranje na domaćoj i inozemnoj sceni

Franšizni odnos u cijelosti se definira ugovorom između prodavatelja i kupca franšize.

POLU-FRANŠIZNO POSLOVANJE

Ova poslovna opcija ima intenciju pomoći vlasnicima prilikom otvaranja Pilates studija ili mijenjanja razvojne politike već postojećeg Pilates studija.Polu-franšiznim poslovanjem kupuje se poslovno savjetovanje vezano za opremanje studija, nabavu opreme, organizaciju instruktorskog tima, poslovnu politiku spram klijenata, sadržaj usluga i dr. Kupnjom poslovnog savjetovanja kupac ubrzava svoje procese prilagođavanja zakonima tržišta, definiranja poslovnih ciljeva i time utječe na uspješnost poslovanja. Kupac zadržava vlastiti vizualni identitet i sve posebnosti rada, no koristi poslovne savjete u cilju što povoljnijeg pozicioniranja na tržištu.