B&M u NBA Prenosimo znanje dalje

Prije nego počnemo s drugom temom u vezi NBA lige, moramo se zahvaliti svima koji su pročitali, podijelili i digli buku oko prvog NBA teksta. Pa evo: HVALA!

Sad se možemo posvetiti drugom dijelu. Pisali smo koliko smo blagoslovljeni što smo mogli učiti od najboljih NBA stručnjaka, ali malo vam to učenje vrijedi ako učite samo za sebe. Cilj je da barem dio onog što smo tamo vidjeli prenesemo na lokalnu razinu i na naše sportaše, što smo i dosad radili kroz naš sustav Progressive.

Da ne čitate na dugo i na široko, ovo je osnovna ideja, osnovna filozofija Progressivea:

Unapređenje sposobnosti + smanjenje mogućnosti ozljeda = Progressive®.

S novim znanjem nudimo dodatnu dimenziju baš za košarkaše, pa je i ovaj tekst namijenjen onima koji se raduju loptanju pod obručima. Kod nas će dobiti individualni tip treninga, dizajniran sukladno njihovim ciljevima te specifičnim zahtjevima košarkaške igre. Trenirat će po programima koji uključuju sve najrecentnije metode i treninge koje koriste najbolji u NBA ligi.

Progressive program kondicijske pripreme u košarci objedinjuje trening sposobnosti,prehranu i fizikalnu terapiju u jednu cjelinu, kako bismo pomogli elitnim sportašima da realiziraju svoje fizičke potencijale. Ti potencijali odnose se na izgrađivanje snage, brzine, eksplozivnosti i specifične izdržljivosti, uz povećanje mobilnosti, stabilnosti i fleksibilnosti kako bi se umanjila mogućnost ozljeda. A uz fizičku, radimo i na mentalnoj spremi, da i to bude na najvišoj razini.

Zvuči prilično općenito ovako napisano. Ajmo malo detaljnije.

Ova područja obuhvaća jedan Progressive košarkaški program:

 • kondicijski treninzi
 • DMS (Dynamic Movement Skills sustav, najbolje da bacite oko ovaj video)
 • Pilates
 • yoga
 • trening za unapređenje mentalnih sposobnosti
 • posturalna dijagnostika (individualna za svakog sportaša)
 • funkcionalni testovi
 • prehrana
 • edukacija igrača o informacijama i tehnikama koje im kasnije posluže tijekom sezone
 • treninzi u Body & Mind studiju
 • treninzi na otvorenom
 • individualni treninzi
 • poluindividualni treninzi (2-3 igrača)
 • grupni treninzi (4 i više igrača)

Posebno nam je važan dio s prehranom. Preveliki broj sportaša ne pazi na ovaj dio, a prehrana je 20% znanost i 80% navike. Vjerojatno imate iste prehrambene navike godinama, a kod velikog broja sportaša te navike najčešće nisu dobre i ograničavaju razvoj sposobnosti.

Kako nam je i nutricionizam jaka strana, uz specifične strategije i planove prehranemožemo promijeniti vaše navike i omogućiti vam napredak i u tom dijelu karijere. Bitni su punjenje, rehidracija i oporavak, zbog toga se i naši programi baziraju na tim komponentama.

Kroz integraciju pravilnog odabira hrane, kontrole količine hrane, vremena unosa obroka i rehidraciju Body & Mind ekipa vam može pomoći da transformirate svoj sastav tijela,da povećate razinu energije, pa tako i svoje sposobnosti. Body & Mind program prehrane pomoći će vam da bolje razumijete unos nutrijenata, da lakše razumijete svoje prehrambene potrebe i da lakše provedete svoj personalizirani program.

Četiri su osnovna cilja pravilnog programa prehrane:

 1. Otkriti individualne nedostatke u prehrani
 2. Povećati razinu energije
 3. Regulirati (smanjiti ili povećati) postotak potkožnog masnog tkiva
 4. Ubrzati oporavak nakon treninga.

Ostalo je na vama. Znamo da imate različite ciljeve, zato ni ne postoji univerzalni program koji je učinkovit baš za sve. Upravo zbog toga želimo se posvetiti svakom pojedinačno, želimo se prilagoditi vašim ciljevima i životnim navikama, sve kako bismo jednostavno i učinkovito osigurali da vaše tijelo tijekom svakog treninga i svake utakmice da svoj maksimum. A uz već postojeća znanja, nabildali smo se i novim spoznajama iz NBA lige. Budite sigurni da ćemo i u budućnosti nastaviti raditi na sebi i cijelo vrijeme učiti od najboljih, sve kako bismo vama prenijeli ono što znamo.

Zato nam se javite. Imate fejs, imate mail, imate +385 1 3490 433. Čekamo vas!

Vaši coachevi,

Mirela Anić i Igor Blažinčić

CategoryBlog
Logo_footer   
   

            

Copyright © 2018. Body & Mind. Sva prava pridržana. Izričito je zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj i vizualni identitet, osim iznimno kada je takva mogućnost rezultat prethodnog odobrenja BM Studio Vl. Mirela Anić Tarle.
Copyright © Body & Mind. Sva prava pridržana. Ukoliko želite pristup našem sadržaju molimo da nas kontaktirate!